Bir bakışta Kanada

1926
Bir bakışta Kanada
Kanada Eğitim Danışmanlığı

Kanada, Amerika’nın en kuzey ülkesi ve dünyanın ikinci büyük ülkesidir.

Kanada coğrafyası üzerine

Doğuda Atlantik Okyanusu, batıda Pasifik Okyanusu, kuzeyde Arktik Okyanusu ( Kuzey Buz Denizi ya da Kuzey Buz Okyanusu ya da Arktik Okyanusu; Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’nın kuzeylerinde yer alan, Kuzey Kutbu’nu kapsayan, buzlarla kaplı bir okyanustur. Uluslararası Hidrografi Örgütü tarafından okyanus olarak kabul edilmektedir. Yüzölçümü 14.090.000 km² olan devasa bir alandır. Vikipedi ) ve güneyde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile sınır komşusudur. Yaklaşık on milyon kilometrekareyi (9,984,670 km2) kapsayan toplam bir alanı kaplamaktadır. Daha açık anlatmak gerekirse , Kanada Fransa büyüklüğünde 18 ülke veya 40 İngiltere , hemen hemen 13 Türkiye  büyüklüğünde devasa bir ülkedir. Kanada 6 zaman dilimine sahiptir. Mesela Kanada İstanbul’un 7 saat gerisindedir.Başkent için saat dilimi Ottawa kullanılır. Sahil şeritleri bakımında dünyanın en uzun sahillerine sahip ülkelerdendir.

Kanada, Batı’nın engebeli dağlarından geniş, uçsuz bucaksız çayır ve çiftliklerinden, Ontario’nun endüstriyel ve politik güç merkezine, Québec’in modern Francophone kültüründen ve doğu sahillerinin ilginç balıkçı topluluklarına, Dünya’nın sayılı üniversite ve eğitim merkezlerine kadar… yazılabilecek çok var ama kısaca Kanada’nın güzelliği ve çeşitliliğini anlatmaya yetmez. Kanada gerçek anlamda harika bir doğaya, şehirlere, üniversitelere, çok faklı kültürlere sahip bir ülkedir.

Kanada Haritası ve Kanada İklimi

Ülkenin çoğu, batıdaki dağlar ve orta bölgelerdeki çayırlarla ovalardan oluşur. Kanada’da yaşayan yaklaşık 37 milyondan fazla insanın yaklaşık yüzde 90’ı ABD sınırının 160 km yakınında bulunuyor ve toplam nüfusun yaklaşık yüzde 75’i büyük şehirlerde veya kasabalarda yaşıyor. ( 37,59 milyon (2019 verilerine göre nüfus )

Kanada’da dünya’da bir çok ülkeden daha fazla daha fazla göl ve akarsu var. Kanada’da, dünyanın tatlı suyunun yüzde 7,6’sına tek başına sahip. (755,180 km2) Bu da yaklaşık 2 milyon göl demek.

Kanada resmî olarak province denen 10 eyalete (batıdan doğruya doğru: Britanya Kolumbiyası, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Québec, New Brunswick, Prens Edward Adası, Yeni İskoçya ve Newfoundland & Labrador) ve resmî olarak territory denen 3 bölgeye (batıdan doğuya doğru: Yukon, Kuzeybatı Toprakları, Nunavut) ayrılmıştır. Eyaletlerin federal yönetimden geniş oranda özerkliği varsa da bölgelerin bağımsızlığı daha azdır.

Eyaletler, Kanada’nın sosyal programlarının çoğundan (örneğin sağlık sistemi, eğitim ve refah) sorumludur; ve toplamda federal hükûmetten daha fazla gelir toplarlar. Federal hükûmetin politikalarından muaf tutulabilirler, ancak bu federal gelirlerden alınan payın kaybı riskini de taşır. Ceza kanunları kesinlikle federal hükûmetin sorumluluğu altında olan az sayıdaki alanlardan biridir ve suç ve ceza Kanada’nın çoğunda tek biçimlidir. bknz : Vikipedi 

Kanada Gerçekten Soğuk.

Kanada’da Kışları soğuk, ortalama günlük sıcaklıklar -8.5 ° C ile -10 ° C arasındadır (çok daha soğuk yaşanmıştır), ancak yazlar nispeten sıcaktır, güneyde ise 18 ° C ile 28 ° C arasında sıcaklıklar değişir. Kanada sıcaklıkları yaz aylarında kavurucu 35 ° C’ye yükseldi ve kışın buzul -40 ° C’ye  kadar indi.( bunlar hep küresel ısınma )

British Columbia , Kanada’nın en ılıman iklimine sahiptir. Alçakta bulunan bölgelerde nadiren kar yağar ve Kıyı Sıradağları ve Kayalık Dağlar, Pasifik havasının bozkırlara ulaşmasını etmesini önler.

Kanada nüfusunun yarısından fazlası Büyük Göller yakınında veya St. Lawrence Nehri boyunca yaşamaktadır. Kışlar çok karlı ve soğuktur, yazlar ise nemli ve Kanada’nın diğer yerlerinden daha daha yaşanabilir bir iklime sahiptir. Bölgenin büyük tarım endüstrisini sürdürmek için yeterli yağış var hemen hemen yılın her mevsiminde bolca vardır.

Kanada’da Politik Sistemi

Kanada hükümeti ve Kanada siyasi sistemi oldukça karmaşıktır ve İngiliz Westminster sistemine gevşek bir şekilde dayanmaktadır. Bugün Kanada’nın izlediği sistem ilk olarak 1864’te “Konfederasyon Babaları” tarafından tasarlandı ve Anayasa Yasası’nın kabul edildiği 1867’de yasalaştı. Yasa, Kanada Kraliçesini anayasal monarşi yapan Büyük Britanya ve İrlanda Kraliçesi’ne (o sırada Monarch’ın resmi unvanı gibi) icra yetkisi verdi.

Kanada, hem federal hem de eyalet düzeyindeki hükümetle “Demokratik Federasyon” olarak bilinen Ülkedir.

post-image-3

Fotoğraf: “Konfederasyonun Babaları” olarak da bilinen Kanadalı sanatçı Robert Harris’in 1884 tarihli “1864’te Québec’te Konferans, İngiliz Kuzey Amerika Eyaletleri Birliği’nin temelini belirlemek için konferans” adlı James Ashfield . Orijinal resim 1916 Parlamento Binaları yangında yok oldu. Vikipedi

Federal hükümet, Kanada barış, düzen ve sorumlu hükümeti için yasalar oluşturma gücüne sahiptir. Buna uluslararası ilişkiler, savunma, göç, ceza hukuku, gümrük ve sınır kontrolü gibi federal yargı yetkileri de dahildir. Eyalet hükümetleri ise sağlık, eğitim ve sürücü lisansı ve kayıtlarından sorumludur veya bu konulardaki yetkileri diğer hükümet birimleri ile paylaşır.

Kanada’nın başkenti Ottawa‘dır, Parlamentonun iki meclisi Parlamento Tepesi’nde bulunuyor. Avam Kamarası üyelerine “Parlamento Üyeleri” (Milletvekilleri) denir ve halk tarafından kendi çıkarlarını temsil etmek ve Kanadalıları etkileyen çeşitli ulusal konularda müzakere etmek üzere seçilirler.

Eyalet hükümetleri “Yasama Meclisleri” (Quebec “Ulusal Meclisi” hariç) olarak adlandırılır ve her Meclis’teki Kraliçe temsilcisine “Lieutenant Governor” denir. ( Vali , Vali yardımcısı ) Genellikle, dört ya da beş yılda bir, Yönetici Başbakan tarafından bir seçim yapılır. Seçim sonuçlarını bekleyen Tieutenant Governor, Mecliste en fazla sandalyeye sahip partinin liderinden eyaletin Başbakanı olmasını ve hükümet kurmasını ister.

Kanada’nın Eğitim Sistemi

Kanada, büyük ölçüde eyalet tarafından yönetilen güçlü ve oldukça iyi finanse edilmiş bir kamu eğitim sistemine sahiptir. Kanada eğitim sistemi bazı yönleri eyalet eğitim sistemleri arasında bazı farklılıklar gösterebilir. Ama bununla birlikte, Kanada’da eğitim federal hükümet tarafından denetlendiğinden, eğitim standardı ülke genelinde sürekli yüksek kalmaktadır. 2014 sonra Kanada’ya bir çok ülkeden onbinlerce öğrenci resmen akın etmiştir.

Kanada’da kamu eğitim sisteminin yanı sıra  özel eğitim sistemi de kendini son yıllarda oldukça hisstetirmiştir. Kanada hükümeti, anaokulundan orta öğretim sonrası seviyeye kadar eğitimi büyük ölçüde sübvanse ederek GSYİH’nın ortalama yüzde altısını eğitime harcıyor. Bu, Kanada’nın OECD ülkeleri arasındaki ortalamadan daha fazlası eğitime harcadığı anlamına gelmektedir.

Kanada’da genel olarak, eğitim sistemi üç seviyeye ayrılmıştır:

  • Primary
  • Secondary
  • Post-secondary

Özel eğitim ve diğer eğitim sistemleri – örneğin dini okullar – her üç düzeyde de mevcuttur.

Biliyor musunuz?

Kanada, dünya’nın en eğitimli ülkelerinden biridir. 2015 yılında, Kanada’da 25-64 yaş arası insanların yüzde 90’ı en az lise mezunudur.

Kanada’da çocuklar beş yaşına geldiğinde eğitime başlarlar.  (çocukların bir yıl önce başlayabileceği Ontario ve Quebec hariç). Eyaletlere göre değişmekle birlikte anaokulu isteğe bağlı olabilir. Aşağıdaki hazırladığım tablo  çocukların okula gitmeleri gereken yaşları göstermektedir (Anaokulu, kreş ve evde eğitim bu tabloya dahil edilmedi)

Bölge Zorunlu eğitim yaşı
Alberta 6 ila 16
Britanya Kolumbiyası 6 ila 16
Manitoba 7 -18
New Brunswick 5-18
New Foundland 6 – 16
Kuzeybatı bölgesi 5 -18
Nova Scotia 5-16
Ontario 6 – 18
Prens Edward Adası 5-16
Quebec 6 – 16
Saskatchewan 7’den 16’ya
Yukon 6 – 16

İlköğretim

İlkokul olarak da bilinen bu seviye, Anaokulu veya Sınıf 1’den (altı ila yedi yaş arası) ve Sınıf 8’e (13 ila 14 yaş arası) kadar devam eder. Öğretim yılı normalde Eylül’den sonraki Haziran’a kadar sürer.

Orta öğretim

Lise olarak da bilinen bu seviye 9. Sınıftan (14-15 yaş) 12.Sınıftan (17-18 yaş) geçer. Ontario 12++ yaşına sahiptir. Quebec’te, öğrenciler 16 yaşına kadar liseye devam ederler. Daha sonra, öğrencilerin üniversite hazırlık diploması veya mesleki diploma alabilecekleri devlet tarafından finanse edilen iki yıllık bir üniversite olan CEGEP’e geçebilirler.

CEGEP Nedir ? : Kanada’daki Quebec eyaletinde liseden sonra üniversiteden önce gidilen okullara verilen adın kısaltması. İngilizce sicep, Fransızca sejep diye okunur. ”Collège d’enseignement général et professionnel ‘ dır. Sade Quebec eyaletinde bulunan okullar olduğu için diğer eyaletler de bu okulların karşılığı junior college olarak geçer. Türkiye’de ki eğitim sisteminde tam bir karşılığı olmasa eskiden gidilen dersane anlayışı yolarak adlandırabiliriz.

Ortaöğretim sonrası Eğitim

Kanada, dünya çapında en iyi ortaöğretim sonrası eğitim veren geniş bir kolej ve üniversite ağına sahiptir.

Kanada, ülke genelinde hem kentsel hem de kırsal bölgelerde uluslararası kabul görmüş birçok üniversite programına sahiptir. Kanada üniversitelerinden verilen dereceler genellikle dünya çapındaki diğer üniversitelerden alınan dereceye eşdeğer kabul edilmektedir.

Üniversite yılı genellikle eylül-nisan veya mayıs ayları arasındadır ve iki yarıyıldan veya dönemden oluşur. Ortaöğretim sonrası birçok kurum yaz aylarında üçüncü bir dönemde ders alma seçeneğini sunar. Genel öğrenciler Eylül ayında (çoğu durumda) veya Ocak ayında bir üniversitede bir çalışma programına başlayabilirler.

Üniversite programları yıl boyunca devam edebilir.

Kanada’da İngilizce ve Fransızca Eğitim

Uluslararası öğrenciler Kanada’nın iki resmi dilinden birinde eğitim almayı tercih edebilir. Bazı kurumlar her iki dilde eğitim verebilir, ancak öğrencilerin Kanada’da herhangi bir düzeyde okula devam edebilmeleri için her iki dilde de akıcı olmaları gerekmez.

Kanada’nın çoğunda, okul düzeyinde eğitimin ana dili İngilizce’dir. Bununla birlikte, Fransızca eğitim ülke genelinde hatrı sayılır bir şekilde tercih edilmektedir. Ana eğitim diline bakılmaksızın, ikinci dil olarak Fransızca veya İngilizce genellikle erken yaşlardan itibaren öğretilir.

Quebec’te, öğrencilerin genellikle lisenin sonuna kadar Fransızca okula gitmeleri gerekir. Bir çocuğun İngilizce eğitim almaya uygunluk belgesi alabilmesi için bir takım şartları karşılması gerekir. Yani kaanda’lı bir ailenin çoğuğu Quebec’te ‘ ben ingilizce eğitim almak istiyorum ‘ diyemez. Bunun için şu şartlar olmazsa olmazdır :

  • Bir çocuğun annesi veya babası Kanada’da İngilizce temel eğitim almışsa;
  • Bir çocuk veya bir çocuğun kardeşi / kardeşleri, ilkokul veya ortaokul eğitiminin büyük bir bölümünü Kanada’da İngilizce (çocuğun annesi veya babası Kanada vatandaşı ise) almışsa;
  • Bir çocuğun annesi veya babası 26 Ağustos 1977’den sonra Québec’teki okula devam ederse ve o zaman İngilizce eğitim için uygun ilan edilmişse (çocuğun annesi veya babası Kanada vatandaşı ise).

Ayrıca, ebeveynleri geçici olarak Quebec’te bulunan çocuklar (örneğin, çalışma veya çalışma izni ile), İngilizce okula gidebilirler.

Bununla birlikte, genel olarak, Kanada’ya yeni gelenler Quebec’e yerleştiklerinde, çocuklarının Fransızca devlet okuluna gitmeleri gerekmektedir. Ancak, İngilizce olarak özel eğitim seçenekleri değerlendirilebilir.

Kanada’da sağlık hizmetleri

Kanada, tüm Kanada vatandaşları ve daimi sakinler için kolay ulaşılabilir  halk sağlığı sistemine sahiptir. ( Şahsi olarak ben buna katılmıyorum. Eğer bir sağlık poliçeniz yok ise Kanada’da sağlık hizmetleri Türkiye’ye göre bence oldukça geridedir. Özelikle Koronavirüs pandemisinde bu durum daha açık bir şekilde ortaya çıktı. Ama yine aynı samimiyetle söylebilirim ki Koronavirüs pandemi,si döneminde bence Kanada özelikle Amerika, İtalya, İspanya ve İngiltere’ye oranla çok daha etkili bir mücadele sergiledi.Siz siz olun mutlaka Kanada’ya giderken bir sağlık poliçesi edinin.) Sağlık sistemleri eyalet sağlık bakanlıkları tarafından işletilmekle birlikte, Federal Hükümet ülke çapında sağlık hizmetleri standartlarını belirler.

Sağlık hizmeti primleri tahsil eden üç eyalet vardır (BC, Alberta ve Ontario). Geri kalan eyalet ve bölgelerde sağlık hizmetleri vergilerle ödenmektedir. Eyalet hükümetleri kendi yargı bölgelerinde sağlık hizmetlerinin fiilen idaresi ve sunumundan sorumludur.

Kanada Kültürü

37 milyon insanın yaşadığı Kanada halkı, bir çok ülkeye göre çok daha ılımlı ve yabancı kültürleri kolay kabul eden ve en önemlisi saygı duyan eleştirmeyen bir topluluğa sahip.

Kanada’da 200’den fazla farklı kültürden insan bir arada yaşıyor. İşte bu yüzden Kanada kültürü her daim ‘ multikültürel ‘ olarak tanımlanır. Dünya kültürlerini bir arada görmek için bile Kanada tercihi bence çok isabetli bir tercih olacaktır.

Kanada hükümetleri, halkını geleneklerine ve kültürlerine yakın tutmaya teşvik eder. Bilinenin aksine ülke nüfusunun yaklaşık beşte ikisi İngiliz veya Fransız kökenli değildir.

Kanada hükümeti, Çok kültürlülük Yasası aracılığıyla, resmi politika ile çok kültürlülüğü korumayı ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Diğer amaçların yanı sıra, Kanada “farklı kökenlere sahip bireyler ve topluluklar arasındaki etkileşimden kaynaklanan anlayış ve yaratıcılığı teşvik etmeye” çalışmaktadır. Bu konuda kesinlikle çok başarılı olduklarını söylemeliyim.

Kanada’da iki dillilik

Kanada’da iki resmi dil vardır: İngilizce ve Fransızca.

Kanada’nın Haklar ve Özgürlükler Şartı her iki dilin de korunmasını sağlar ve Kanada hükümetinin yasalar tarafından Kanada toplumunda her iki dilin eşitliğini tanıması, koruması ve desteklemesi gerekir. Federal hükümet tarafından sunulan tüm hizmetler her iki dilde de mevcuttur ve ülkede satılan hemen hemen her üründe İngilizce ve Fransızca etiketleme ve ambalajlama bulunmaktadır.

Quebec, Kanada’nın ağırlıklı olarak Fransızca konuşulan tek eyaletidir ve New Brunswick, ülkedeki resmi olarak iki dilli tek eyalettir. Montreal şehri Fransa dışında dünyanın en büyük Fransızca konuşulan şehri olarak tanınıyor. Quebec sınırlarının dışında, çoğu insan İngilizce konuşuyor ve Kanadalıların yaklaşık yüzde 18’i akıcı bir şekilde iki dili de konuşabilmektedir.

Kanada Ekonomisi

Kanada, önde gelen 10 sanayi ülkesi arasında yer alıyor.( G-10 )

Kanada’nın sanayisinin çoğu Ontario ve Quebec eyaletlerinde bulunmaktadır. Kanada’daki diğer önemli sanayi sektörleri arasında yiyecek ve içecek, kağıt ve benzer ürünler, ana metaller, fabrikasyon metaller, petrokimya ve kimyasal ürünler bulunmaktadır.

Kanada’nın Atlantik ve Pasifik bölgeleri balıkçılık, ormancılık ve madencilik gibi doğal kaynak temelli ekonomilerini oluşturmaya odaklanmıştır. British Columbia’nın başlıca endüstrileri ormancılık ve madencilik ve turizmdir.

Son yıllarda Alberta, bol doğal kaynakları ve güçlü petrol ve gaz sektörleri nedeniyle Kanada ekonomisinde giderek daha önemli bir rol oynamıştır. Petrol ve gazdan değerli mineraller, kereste ve tarıma kadar, ülke doğal kaynaklar açısından gerçekten çok zengindir.

Son yıllarda Kanada ekonomisinin en önemli kalemlerinden biri de hiç şüphesizi Uluslarası eğitimdir. Kanada oldukça kaliteli üniversite ve Kolejleri, dil okulları ve Liseleri ile bir çok öğrenci ve ailenin tercihi durumundadır.

Aşağıda sabah gazetesinde yayınlanan bir haberi paylaşıyorum. ( Tarih : 25.9.2019 )

Türkiye’den , Kanada’ya eğitim için giden öğrenci sayısı 2019 yılında yüzde 28’lik bir artışla 5 bine yaklaştı.

Kanada Uluslararası Eğitim Bürosu’nun (CBIE) yayınladığı son verilere göre, uluslararası öğrencilerin Kanada’ya ilgisi artmaya devam ediyor. 2018 yılında 572 bin uluslararası öğrenci, dil eğitimi, mesleki sertifika eğitimleri, lisans ve yüksek lisans için Kanada’yı tercih ederken; öğrenci sayısı son 10 yılda yüzde 154 artış gösterdi. 2017 yılında Türkiye’den Kanada’ya giden öğrenci sayısı ise 3 bin 885 iken yüzde 28’lik bir artışla 2019 yılında 5 bine yaklaştı. Kanada’ya giden uluslarası öğrenci sayısında Türkiye, tüm ülkeler arasında 18’inci sırada yer aldı. Türk öğrencilerin artan ilgisiyle birlikte 2019 yılı sonunda Türkiye’nin ilk 15’te yer alacağı öngörülürken, eğitim için Kanada’yı en çok Hindistan, Çin ve Güney Koreli öğrenciler tercih ediyor.

ÇALIŞMA İZNİ ÖĞRENCİLERİ CEZBEDİYOR

Kanada’ya artan ilginin temel nedeni sunduğu çalışma izni esnekliği. Kariyer kolejleri, kolejler (politeknik üniversiteler) ve üniversitelerde eğitimine devam eden öğrenciler aynı zamanda yarı zamanlı çalışma izninine sahip oldukları için cep harçlıklarını kazanma fırsatı yakalıyor. Eğitim programının parçası olarak okulların sunduğu tam zamanlı çalışma imkanları da öğrencilere eğitim aldıkları alanlarda iş tecrübesi edinmelerini sağlıyor. Kolejler (politeknik üniversiteler) ve üniversitelerde eğitim alan öğrencilere sunulan mezuniyet sonrası 1 yıldan 3 yıla kadar sunulan çalışma izni imkânı da öğrencilerin tam zamanlı uluslararası iş tecrübesini kazanması ve Kanada’da kalıcı oturum izni almalarının da yolunu açıyor.

KANADA’YA GİDEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN ÇOĞUNLUĞU KADIN

Eğitim için Kanada’yı tercih eden öğrencilerin yüzde 56,2’si kadınlardan oluştuğu bildirildi. Uluslararası öğrencilerin büyük çoğunluğu, teknoloji ve bilgisayar bilimleri alanlarını tercih ederken, mimarlık, mühendislik, işletme, yönetim, pazarlama ve eğitim bilimleri ile ilgili alanları tercih eden öğrenci sayısı da yüksek.

EN ÇOK TORONTO VE OTTOWA TERCİH EDİLİYOR

Verilere göre; Kanada’ya giden uluslararası öğrenciler yüzde 48 oranında Toronto ve Ottowa’nın da içinde olduğu Ontario eyaletini tercih ediyor. Toronto’yu yüzde 24 ile Vancouver’a ev sahipliği yapan British Columbia takip ediyor. Bu iki eyaletin ardından Manitoba, Nova Scotia ve Quebec eyaletleri geliyor.

Kanada’ya göç meselesi

Yukarıda paylaştığım habere de dikkat ederseniz özelikle Kanada’ya gidişler daha çok dil eğitimi, Üniversite, Kolej ve Mesleki sertifika ve diploma programları. Kendi görüşmelerimde de gördüğüm bir şey varsa o da Türk öğrenciler Kanada’ya biraz da vatandaş olma, Kanada’ya göç etme amacındalar. Tabi bu konuda farklı bir çok şey söylenebilir. Ama Kanada hükümeti zaten resmi olarak belli şartları sağlayan , belli eğitim standartı yakalayan her bireye Kanada’da yaşama, çalışma ve hatta vatandaşı olma hakkını veriyor. Bunda bir sakınca yok. Ancak benim değinmek istediğim şey ise tamamen illegal, hiç bir eğitim amacı taşımayan ve muhtemelen sonu büyük üzüntü ile bitecek yollarla Kanada’ya gitmeyi düşünmeyin ; çünkü böyle bir şey mümkün değil. Ben uzun 21 yıldır bu sektörde öğrencilere danışmanlık yapıyorum ve neredeyse her hafta tuhaf istekleri olan, gerçekten de kandırılmış, belki bu uğurda dolandırılmış, ciddi paralar , ciddi manevi kayıplar yaşamış çok fazla insan gördüm. Siz siz olun bu şekilde size vaat veren insanlara kanmayın. Kurumları sorgulayın, referanslarına bakın. Çünkü Türkiye’de çok kaliteli, gerçekten işini çok severek yapan bir sürü meslektaşım var. Onlardan biri ile çalışın, bizleri arayın size en doğru, en güncel bilgilerle Kanada eğitim danışmanlığı yapacağımıza emin olabilirsiniz. Ve son olarak tüm işlemlerden hiç bir şekilde sizden danışmanlık ücreti alınmayacaktır.

Kanada Başbakanı

Justin Pierre James Trudeau (d. 25 Aralık 1971); Kanada’nın başbakanı. şu an karşımızda olsa sanırım iki ahbap gibi iki lafın belini kırabileceğimiz izlenimi veren samimi bir görüntüsü var. Bazıları ” özelikle bu şekilde lanse ediliyor, herifin arkakasın da büyük PR şirketleri var , vıdı, bıdı, bıdı,bıdı” dese de neyse ne , adam karizmatik Dünya’nın yarısı bu adama hayran.

Kanada’nın 23. Başbakanı ve Kanada Liberal Partisi başkanı. Joe Clark’tan sonra Kanada’nın ikinci en genç başbakanıdır. Ayrıca Trudeau, eski Başbakan Pierre Trudeau’nun da en büyük oğludur.

Buraya kadar okuma zahmetine katlandığınız için teşekkür ederim. Bana her daim 0 212 543 58 06 yada 0 535 712 07 90 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

En iyi dileklerimle…

Tunçağ Veli Ünlü

Edu Vizyon Yurtdışı Eğitim

Felix Academy

 

yurtdışı eğitim danışmanlığı

Bir cevap yazın

WhatsApp Edu Vizyon
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Kanada Eğitim Danışmanlığı
Merhaba ; Kanada Eğitim Rehberine Hoş Geldiniz :) Samimi ve tamamen ücretsiz bir şekilde Kanada'da eğitim danışmanlığı istiyorsanız şimdi bizimle iletişim kurun.